Lycklig

Lever i ett lyckorus. Jag är mamma till tre underbara barn...


Linus<3


Rasmus<3


Tilde<3


Å så klart min älskade Kristoffer<3


Hej svejs från en lycklig Linda!


Förlossningen

Okej, tänkte att jag skulle skriva ner hur det var när vi fick våran prins Linus :)

Några dagar innan var jag så obeskrivligt trött, sov hela eftermiddagarna, så jag började ana att det snart var dags. Torsdag kväll hade vi främmande och gick och la oss kring 23.30. Jag låg vaken och såg på Tv och strax efer 24.00 startade det igång. Förvärkar som jag inte kännt tidigare... Jag låg kvar länge och tänkte att det är säkert falskt alarm men började kolla klockan och det var ca 10 min mellan varje värk. Jag smög upp och packade det sista i BB-väskan, tandborste och sådant. La mig sen och tänkte att det är bäst att försöka vila för det som skulle komma. Kring 04.00 väckte jag Krille och sa att det startat...och jag som trodde han skulle flyga upp ur sängen och hoppa i bilen...jasså sa han och låg kvar : ) Strax efter det så blev det bara 4 min mellan värkarna och dom kändes rejält  plus att slemproppen hade gått så jag ringde till förlossningen och sa att vi var på gång. Sen avtog värkarna och fortsatte var tionde minut igen så vi åt frukost och såg klart en Wallander film vi påbörjat kvällen innan. Eftersom det var mitt tredje barn och jag var öppen innan så visste vi att det kunde gå snabbt så kring 8.00 åkte vi in till Sunderbyn och kring 9.00 låg jag med CTG på deras undersöknings rum. Det var 8-10 min mellan värkarna och dom var kraftiga. Barnmorskan föreslog att vi skulle åka iväg en sväng och få oss nått att äta och att jag skulle röra på mig så trodde hon att det sklle sätta igång ordentligt. Och så vi gjorde, vi lämnade väskan på förlossningen och for på Storheden och åt på Max : ) Jag satt där och åt mellan värkarna med mina solglasögon på : ) Det känns lite knepigt att vara ute bland folk när man har värkar...sitta och flåsa och ha ont : ) Sen åkte vi omkring lite i bilen och hamnade utanför Statoil och åt en glass och läste tidningar. Det var då jag kände att f-n...värkarna avtar ju...SUCK !! Då kom vi på att vi far tillbaks till Sunderbyn och går och promenerar runt sjukhuset kanske det sätter igång. Efter vi gått ett tag och värkarna fortfarande bara var 10 min mellan och inte alls så starka och jag började bli väldigt trött, tänkte jag att det är väl bara gå upp på förlossningen då och lägga sig och ta CTG så får dom konstatera att det var falskt alarm : (
 Vi hade en dansk barnmorska då och hon sa att tredje barnet brukar vara "lite trögstartad" ( det hade jag ingen aning om) Men till min stora glädje så skickade dom inte hem oss!!! (och tur var ju det)
Utan dom tyckte att vi skulle gå och lägga oss på patienthotellet och vila. Pust!! Jag gick och lade mig på en gång för jag var så himla trött och somnade på stört. Jag sov kanske i tjugo minuter och vaknar av att "det sa poff".
- Krille...jag tror vattnet gick nu!! Och mycket riktigt, vattnet bara rann... Som tur var hade jag med mig en större binda/blöja för det kom ordentligt. Och jag skrattade för fullt och ju mer jag skrattade dessto mer rann vattnet. Vi ringde upp till förlossningen och sa att vattnet gått och va dom tyckte vi skulle göra. - Vila så mycket ni kan och kom hit om det känns för jobbigt och om du får för ont. Okej, perfekt tänkte jag, jag ska bara gå och kissa och sen vila mig redo! Det blev ingen vila....jag höll inte på att ta mig upp från toaletten !!! Det hade satt igång och ORDENTLIGT !
Promenaden från patienthotellet till förlossningen var en plåga. Jag fick stanna och flås andas flera gånger. Och mitt bland allt folk...jag kännde hur vattnet strömmade och det tog sååå ont. Min enda tanke var - Eget rum och lustgas, NU !! Tillslut tog vi oss till förlossningen och dom skulle gå och titta efter ett rum till oss, dom såg att jag hade det jobbigt. Vi blev stannandes i ett dagrum där och en värk kom just, och den tog så ont ! Jag flås andades och Krille blev nog förskräckt och försökte lungna mig. - Så ja gumman, schh lugn nu... Då kom arga Linda fram : ) Jag tog handflatan och drämde i bordet med en jäkla smäll. - DET GÅR INTE ATT VARA TYST ! DET GÖR FÖR ONT !! Stackars hjärtat, inte lätt att hantera en Linda med värkar. (Fast det var nog enda gång jag var arg på honom...tror jag) Sen fick vi eget rum och jag fick byta om till dom läckra nätbyxorna och patientskjorta. OCH fick lustgasen : ) Så skönt, jag behövde verkligen den. Då var klockan 16.36. När barnmorskan gick ut frågade jag Krille om inte han skulle testa lite av "min bästa vän" lustgasen. Han fick jätte konstig röst och  var väldigt prat glad när barnmorskan kom in igen, söt älskligen min : ) Kl 17.01 får jag akupunktur på magen för jag har så ont och barnmorskan känner att jag är öppen 3 cm. Sen kämpar vi på jag och Kristoffer, han hjälper mig att andas rätt med lustgasen och fokusera. Det är så skönt att man har ett så bra stöd vid sin sida, Kristoffer var enormt duktig<3
18.06 är jag öppen 9 cm och har fruktansvärt ont. Jag vet att jag slet av mig lustgasmasken och ropade att snart dör jag : ) Då säger barnmorskan att det är dags att krysta...och jag tänker - Va redan! 18.16 halvsitter jag i sängen och påbörjar krystarbetet och 18.26 får vi våran belöning för mödan : ) Linus skriker innan hela han har kommit ut, tiden står still och plötsligt ligger han på mitt bröst och mina tårar rinner...Förlossningen gick mycket fort och barnmorskan förklarade så här att om förlossningsarbetet hade varit i "normal takt" hade våran förlossning pågått 7 timmar till. Jag gjorde dom sju timmarna på en timme. Så här i efterhand känns det ju otroligt skönt att det gick så fort men när jag var mitt i det var det jobbigt för jag fick ju ingen paus att vila upp mig på. Och inga bristningar eller klipp, så jäkla skönt ! Och vilken tur att vi inte valde att åka hem utan stannade på pat.hotellet. Det tar ju dock en timma enkel väg...det hade inte blivit någon rolig resa..
Så var det när Linus föddes<3
Han äter och sover, bajsar och käks precis som en liten bebis ska. Amningen funkar utmärkt och han går upp i vikt. Vi njuter av våran bebis och syskonen är så stolta.
Än en gång har jag fått vara med om detta mirakel...

Vi älskar dig Linus<3

 

Lycka<3

Ska skriva ett kort inlägg bara så ni vet att jag finns : ) Vi myser och mår bra hela familjen, Rasmus och Tilde är sååå stolta äver deras lillebror.

 Linus var inte så nöjd på just den här bilden, men det var däremot hans syskon : )

Linus sover och äter och bajsar, ibland längtar man tills han ska vakna så man får pussa på honom. Mjölk har jag så det räcker och blir över, igår rann den till...jösses måste inhandla mera och större ammnings bh-ar. Jag hade glömt bort hur ont det kan göra att amma i början, men jag vet ju att det går över (tack och lov)
I morgon ska vi på andra läkarbesöket och även ta pku-provet eftersom vi for hem tidigare blir det på "BB-vård i hemmet" på Piteå las. Idag var vi på premiär promenad med barnvagnen och Rasmus och Tilde bråkade nästan om vem som skulle få köra : ) Vi fick dela upp halva sträckan var ; )

När jag ser på mina tre vackra barn måste jag nypa mig i armen för att förstå vilken otrolig skatt jag har...
Jag är så tacksam...

Ska även skriva sen om förlossningen ; )
Nä nu hoppas jag att lillprinsen vaknar för nu håller mina bröst på att explodera!!!

Hej svejs från en rik mamma.

Linus är född


09.08.21
Älsklingen kom ut 18.26 och vägde 3425g och var 49cm lång.
Jag ska skriva mer om förlossningen sen, det gick mycket snabbt...
Vi mår bra alla 3 och har nyss kommit hem : )

Kramar från en lycklig familj !!

Värkarna har satt igång!!!

Strax efter 24.00 startade igång och snart bär det av till förlossningen : ) Håll tummarna...fortsättning följer...


Kort inlägg..

Har spenderat hela em i sängen sovandes, är så trött och varm. Älsklingen i magen har varit så lugn...nu håller jag tummarna att det startar snart. Det är så tråkigt att vara så här sliten. Nä en snabb dusch och sen film mys med min älskling : )

Hej svejs!

Suck...

Väntar på att det ska sätta igång...

Hej svejs!

Tjej pyssel

En grå Söndag och vi har inte gjort många knop. Tvättat och stökat lite här hemma. Sen medans grabbarna spelade X-box så hade jag och Tilde lite tjej pyssel : )
Jag flätade lillgummans hår och hon fick naglarna målade och prova mammas smink : )
Så här snygg blev hon!!

 
Nöjd tjej : )


Vacker öga..


Söt


Vi ; )


Go tjejen<3

Nu ska vi strax äta middag!!

Hej svejs!

V 40

Ojs glömde ju bort att vi går in i v 40 idag...jag laddar med att poppa och dansa till Right round med Flo Rida ; )

V 10


Nu v 40...

Kom ut SNART grynet : )

Bakverk..

Ännu en dag i väntans tider : ) Vi har bara tagit det lungt, handlat mer Gaviscon (jäkla halsbränna) sen på ÖB för lite tvål, lotion och sånt. Där köpte Tilde modellera så nu har vi gjort små bakverk och annan "konst" : )

Vackert : )


Visst är det fint ; )

Nä dags för lite middag, spagetti och köttfärsås ;P
Hej svejs!

Korvgrillning


I kväll blev det korv och marshmallows grillning!
Barnen har varit så nyfikna på att få grilla marshmallows men jag tror dom var mest roliga att grilla, inte äta : )
Mysigt nu när det blir mörkt ute att sitta framför elden. Johan och Tobbe kom förbi oxå. Det ska vi göra om.
Nä nu ska jag duscha bort all röklukt och krypa till kojs, som sagt...vet ju aldrig när bebben behagar titta fram ; )
Natti natt!

Mvc idag

Har varit på sista kollen på Mvc (hoppas jag). Livmodern har växt 1 cm sen sist och hon sa att nu finns det inget mer utrymme för grynet, revbensbågen är i vägen : ) Jag har haft ganska kraftiga sammandragningar ett par dagar nu så hon var in och kännde...livmoder tappen var bara 1 cm och jag var öppen 2 cm längst ner...så när det väl sätter igång kan det gå undan. Hjärtljudet glömde jag då att fråga va det låg på. Nu är det bara vänta på att det ska sätta igång på riktigt : ) Oj vad vi längtar!!!!

Hej svejs!

Surströmming

Idag har det åskat och regnat lite och jag trodde värmen skulle fara men icket...jaja...
Har inte gjort många knop idag, tvättat lite och vikt undan kläder, och varit förbi jobbet och sagt hej till alla. Känner mig rätt sliten nu...
Ikväll är vi bjudna på surstömming MUMS jag älskar det : )
ÅHH kan inte liten komma ut snart!!!
Hej svejs!

Sista varma sommardagen???

Har tillbringat även denna dag vid havet. Det har varit ca 30 grader varmt i luften men det svalkade underbart vid havet : ) Vågorna var stora och det var skönt i vattnet, jag badade och spelade volleyboll som en galen valross. Man blir så lätt när man är i vattnet och såååå otroligt tung när man kliver upp. Efter det gympa passet käkade jag min sallad och slocknade en timma på min luftmadrass ; ) Det har varit en helt otrolig sommarvecka med sol och bad. Vi har ätit ute och verkligen tagit vara på tiden tillsammans. Vi är lika bruna nu som när vi kom hem från Bulgarien i fjol : ) Undra om det här va den sista riktiga sommardagen...
Nu längtar vi bara efter att bebben ska komma !


Hjärtat pressar


Bruna magen

Hej svejs!


Det blir en dag på stranden...

Nu åker vi till stranden : )


"Lilla" jag med mitt nya linne igår kväll...

Hej svejs!


Gravid i 9 månaden och högklackat!!!

Var en sväng på stan idag och jag kunde inte låta bli att köpa dessa...

Sen köpte jag ett linne/tunika från Gina, rosa och vit randig (jag har en i röd och vit randig) på rea 49:- Kul med lite nytt : ) Jag börjar bli lite less kläderna jag har nu, det känns som om jag har ett och samma...
Nu är det visst käk säger hjärtat!!
Hej svejs!

Lördag

Jaha i dag är det Lördag och vi har inga planer alls...vi får se vad som händer. Igår blev det en heldag på stranden igen. Kanonväder och jag spelade volleyboll i vattnet ; ) Undra vad bebben tyckte om det?

Mys i solen.

Sen på kvällen for vi till en sjö någonstans i en skog... hmm tror det hette Djuptjärn ; ) Där blev det korvgrillning och njuta av den varma myggfria sommar kvällen.

Vackert


Tobbe och Johan


Haha vi : )


Oxå magen V 39

Nu är vi så nyfiken på att få se våran älsklng i magen, den kan ju komma när som helst nu!!
Spännande...

Hej svejs!

Städat ikväll

Idag var det inte riktigt lika bra väder på stranden men skönt ändå. Jag sov nog mesta tiden : ) Idag blev det grillade hamburgare till strand lunch, mums. Imorgon ska det visst bli kanon väder så vi har förberett för morgondagen. Det blir grekisk sallad och hallonpaj : )


Bruna magen : )

Middag blev det idag på Golden dragon, pasta med oxfilé, soltorkade tomater och västerbottens ost. Tobbe och Johan var oxå med. Sen blev det en Vaniljlatte på Nodo och sen en tur med bilen. (Tack för en trevlig dag/kväll T och J vi ses i morgon) Ikväll har vi städat lite, när det är så bra väder blir det inte så mycket gjort hemma. Nä nu ska jag krypa ner i sängen med hjärtat, bäst att få lite sömn om bebben bestämmer sig för att vilja komma ut!
Hej svejs!

Packat väskan

Inte för att verka tjatig, men det blev ännu en dag på stranden igår : ) Jag och hjärtat har fått ordentligt med färg. Vi bara njuter av det vackra vädret och  tar dagarna som dom kommer. Igår var bebben så lugn i magen så när vi kom hem från stranden packade jag BB-väskan. Det börjar ju närma sig!!! Jag har tänkt att det hinner jag, men man vet aldrig : ) Nä nu blir det frukost och sen...stranden ; )
Hej svejs!!


Gläntan

Ännu en härlig dag på stranden, bara passa på att njuta av sommaren.
Vi har varit på Gläntan hela dagen och i dag blev det taco-lunch (tack söta Tobbe)
Imorgon blir det samma tid samma plats ; ) Om nu inte grynet i magen vill komma ut dvs : )
Efter stranden idag var hjärtat och klippte sig (du är så snygg i håret och brunbränd älskling) och sen for vi hem och vilade lite och duschade innan det var dags för middag på Thai garden. Maten var super god ! Sen blev det Buzz spel kaffe och glass hos Tobbe och Johan....och Johan den stackaren som jobbar och sliter medans vi bara jäser på stranden. Har haft en stökig natt, håller tummarna för bättre sömn i natt.

Lite bilder från dagen...

Grävde en grop i sanden så jag kunde ligga på mage en stund : )


Mage och vatten...


Pojkarna i vattnet : )


????


Lika bra som i utlandet ; )


Vatten

Va kul att du läser bloggen Amba, jag lovar att jag ska hälsa barnen. En stor kram till dig : )
Nä nu ska jag gå och lägga mig och sussa!
Natti natt!!!!

Ljuvlig dag på stranden

Krilles sem kunde inte börjat bättre, strålande sol och en heldag på stranden : )

Strand lunch = Grillad kyckling, pot.sallad GOTT!!


Blåsmarks stranden : )


<3


Tobbe pressar : )

Imorgon åker vi till havet, Gläntan. Det ska visst bli varmt hela veckan så det gäller att hålla sig nära vattnet för mig.
Nu ska jag hoppa i duschen och fixa till mig lite så ska vi sen åka in till stan och träffa Tobbe på Nodo och äta lite gott och njuta av sommar kvällen.

Hej svejs!

Nordpoolen

Igår var vi  till nordpoolen i Boden och badade, först hade jag inte tänkt bada men så blev det : )Mycket trevligt ställe, bättre än äventyrsbadet i Piteå tyckte jag. Barnen och Krille var i vattnet mest hela tiden, jag var tvungen ta en paus, jag blev helt slut. Tyvärr glömde jag kameran: ( Efter det var vi och hälsade på Kristoffers mormor som bor där, fikade och drack kaffe, ett mycket uppskattat besök.
Idag blev det stranden (igen) varmt som bara den. Jag har badat och svalkat mig och bebben, man får många kommentarer ang magen... - Snart spricker du, är det inte dags snart?  - Nu kan det inte vara länge kvar? - Är det jobbigt, är du nå less?
Jag har haft en myket bra graviditet men nu dom två sista veckorna börjar jag känna att jag är lite less. Jag orkar mindre och blir fort trött, humöret har gått upp och ner. Så jo...nu länktar jag efter att våran bebis ska komma. Det ska bli skönt nu när Kristoffer har sem 2 veckor. Bara ta det lugnt och ta dagen som den kommer, ligga på någon strand och bara njuta....

Hej svejs!

RSS 2.0