Vackra Linus


Det var ett tag sedan..

..jag uppdaterade bloggen! Vad händer i mitt liv...ja jag kan börja med Fredag. Jag Krille och Linus for till Tobbe och Johan på kvällen. Åt gott och såg Idol, Linus sov hela tiden han kanske var vaken en timma högst. Jag funderade på hur natten skulle bli eftersom han sovit hela kvällen..Vi var väl hemma kring 23.00 så jag gav lillen lite käk och sen somnade han om....och sov till 8.40!!!!! Jag trodde inte det var sant när jag vaknade. Han åt och sen somnade både jag och han om till kl 11 :) LYX!!! Sen när vi väl kravlat oss upp ur sängen åkte vi till stan. Jag handlade faktiskt lite till mig själv (duktiga jag) Nya trosor och en Clinique underlagskräm blev det!!! Sen tog vi en fika med Tobbe och Johan. Linus sov bort hela stadsresan! 
I  Söndags kom "storbarnen" hem så nu är det full rulle. Dom har höstlov i veckan och igår hade Rasmus innebandycup. Han fick följa med en kompis dit (dom skulle börja 8.00) så skulle jag Tilde och Linus komma och se efter vi gjort oss klar. Sagt och gjort...vi gjorde oss klar och satte oss i bilen...bilf-n startade inte!!! Linus ledsen och varm, Tilde ledsen för hon ville så gära dit (dom skulle få bada efteråt) jag hormonell och arg! Stackars Krille fick sina fiskar varma :) Han hade satt dit motorvärmare dagen före och något verkade ju ha blivit fel. Jag lät nog inte så söt på telefonen...
Jag ringde Krilles mammas sambo för vi brukar få låna hans bil...inget svar! Linus argare och varmare , Tilde sprang in och sparkade av sig skorna och stängde in sig på rummet. Fick mess att Rasmus frågat efter oss på innebandyn. Suck vad att göra?? Jag ringde min snälla vän Anna!! Hon är en ängel, hon räddade våran dag! Hon kom och hämtade oss och sen skjutsade hem oss när allt var klart. TACK SNÄLLA ANNA!!
Jag Tilde och Linus (han sov) hann se ungefär 2 min av sista matchen :) Jaja vi kom dit ialla fall och jag tror att badet efteråt lockade mest ;) Jag och Linus satt på en bänk inne på badet, han hade bara bodyn på sig...det var 43 grader varmt där inne. Pust!! Både mitt och hans hår var krulligt av all luftfuktighet :) Men skoj hade dom Rasmus och Tilde (och dom 30 till barnen, ingen dålig ljudnivå där inte haha) En mycket lyckad dag tillslut med mina duktiga älskade ungar!! Och felet på bilen...ja det var bara ett rellä (eller hur det stavas) som hade "hoppat" ur :) Och givetvis bad jag min kära sambo om ursäkt över mitt gulliga telefosamtal redan när vi kom till cupen, men han kunde förstå min frustration haha ;)
Nu vaknade Linus Hej svejs!!!


Linus 2 månader...

...igår :) Ja vart i hela friden tar tiden vägen???


Gullungen<3

Han fick ju följa med på stan i Tisdags när jag skulle handla vinterkläder till Musse och Tilde.
Han sov så gott i vagnen i början...men sen blev det varmt när vi var i affärerna. Jaha upp i mammas famn medans jag då letade bland alla storlekar (å inte fanns ju just dom storlekarna jag behövde) Nähä ner i vagnen och nästa affär...upp i famnen och försöka samtidigt skjuta vagnen framför sig :) Sen dags att amma mitt i gallerian...sprak... jaha då kom det bajs...in i hissen upp till skötrummet, trycka in vagnen i det lilla rummet. (jag hade ju plånboken och det jag handlat där)
Så där höll vi på jag och sötnosen för naturligtvis fick vi ju springa på tusen affärer innan jag hittade rätt storlekar :) Jag kan säga att det var varmt under min skinnjacka haha :D
Jag får skylla mig själv som är ute i sista minuten! Men nästa gång lurar vi nog med oss någon ;) Det är alltid skönt med två till armar och händer som hjälp.
Och nästa gång tror jag att det är jag som ska unna mig kläder, jag kan ha min vanliga storlek nu så det vore sååå skoj med nå nytt!!
Igår va det dags för besök hos tandläkaren för min del...eller hygenisten eller hur det nu stavas, ni förstår nog vad jag menar :) Anna var så snäll och va med Linus, tusen tack Anna för hjälpen!! Sen for jag och lillen till Jenny och hennes två tjejer och surrade. Idag däremot har vi inte gjort ett dyft!!! Vädret är grått så vi har bara myst på. Linus har fått sova i min famn och jag har snusat på han fjuniga huvud och lyssnat på hans söta lugna andetag...jag har bara njutit för fulla drag av våran fantastiska 2 månaders son...LYCKA!!


Hej svejs!!


Snö

I natt kom den första snön, det lär väl inte ligga kvar så länge...eller så gör den det :)
Linus bara växer och kommer på nya saker varje dag. Förra veckan låg han en kväll och hade just upptäckt sin vänstra hand. Vilken koncentration, han var helt slut efter att ha kämpat att hålla handen still så att hans små ögon hängde med. Sen så är det händerna i munnen, filt i munnen ja allt han får tag i åker i munnen. Och så har han bojkottat tutten...suck! Han vägrar ta denna tutte! För han har hittat nå bättre...


...tummen!!

Vad att göra? Jag försöker med tutten fortfarande och än så länge somnar han utan både tumme och tutte. Lille Linus :) Han pratar och berättar för alla som vill höra på. Charmar med sitt leende och kan göra små vackra spottbubblor med sin lilla mun :)
Han har sovit över nattmålet 2 ggr nu, få se om det fortsätter. Idag vaknade han kring 6 tiden och åt och sen somnade vi om till kl 9.30. Jag vaknade av att jag hade en surrande bajsande liten glad skit bredvid mig :) Kvällarna är lite knorriga och han kommer oftast till ro mellan 22-23 men sen sussar han gott. Tilde var likadan knorrade lite på kvällen och sen sov som en stock. I morgon är Linus 2 månader, fy va tiden går fort!! Jag njuter av mitt liv som trebarns mor. Min snart nioåriga son har just lärt sig hur man skickar ett mail. Jag skrev åt honom att jag älskade han och tackade för hjälpen när vi var och handlade, att han var världens bästa storebror. Jag fick tillbaks - Ingen orsak mamma jag älskar dig med<3
Sötunge!!! Mitt hjärta sprängs snart, fast det kan vara stressigt och man får tjata och surra på dom stora barnen, sära på dom när dom retas och bråkas så gör ett sådant litet mail så otroligt mycket. Mina underbara barn, jag är så stolt över dom :)

Nä nu ska jag fara och handla vinterkläder till dom stora barnen!

Hej svejs!!


Mor och son


Kärlek<3


Pigg och glad!

Idag är det nya friska tag :) Linus och jag har varit lite halv krassliga, jag var livrädd att vi skulle få svininfluensan. Va fridens skulle jag ta mig till om jag blev så där sjuk som Rasmus och Tilde var? Vem skulle ta hand om Linus? Ja Krille hade varit tvungen att vara hemma...
Men som tur va så var det inte det. Linus har snorat och bara velat vara i famnen. Två nätter satt jag med han och sov. Men på dom här åtta veckorna (han är det idag) kan jag räkna på en hand det vi fått vara uppe med honom på nätterna. Så jag ska inte klaga :)
Här är det regnväder så idag har jag och Linus varit en sväng på mitt jobb och fikat och han fick så fina kläder av mina jobbar kompisar. Tack tack!
Nu laddar vi för Fredagsmys och jag ska överraska familjen med nå extra gott ikväll :)


Linus och Krille <3


Hej svejs!!




Svininfluensan

Det är nog den som Tilde och Rasmus haft. Både jag och barnens pappa har ju varit i kontakt med sjukvården under tiden dom var sjuk men ingen har nämnt svininfluensan...
Men idag hörde jag att i Hortlax härjar det förfullt på skolan. Jag ringde vårdcentralen och dom sa att det var mycket troligt att det var den mina barn haft. Jag frågade om incubations tiden och det gick rätt fort tills man blev smittad. 1-2 dagar och det stämmer bra, Rasmus fick det ett dygn efter Tilde. Sen sa hon att vissa får inte influensan så jag tror och hoppas jag är en av dom. Annars tycker jag att jag borde haft det eftersom jag varit med barnen. När febern slutat är dom smittfria men man har kvar hostan men som sagt man smittar inte. Båda är då hemma från skolan idag för dom har hostat ikapp i natt. Jaha då har man varit med om den oxå. Jag har faktiskt inte läst så mycket om den jag tycker det varit en ren hysteri. Vi ska vaccinera oss mot allt nu för tiden...jag tycker inte det låter sunt. Linus verkar då oxå ha klarat sig och det känns då skönt även Krille.
Ja men skönt att vi gjort bort det! (hoppas jag)

Hej svejs!!

 

Före jag kräktes...

...på både mig och mamma var jag så här snygg idag :)


GODING <3


Burr vad kallt!!!

Jag har just varit med Tilde till skolan, Rasmus får stanna hemma åtminstone en dag till. Han är feberfri men hostar så mycket. I lördags var vi på stan och handlade lite kläder till Linus. Han har ju vuxit så mycket, så nu har han fått nytt och jag har rensat bort allt som är för litet. Jag hittade bla en så snygg tröja på HM det står AC/DC på den, så tuff :) Jag får lägga ut en bild på snyggingen  sen. Sen så var vi en sväng till min storebror och hans tjej Anna. Dom ska ha sitt första barn i Januari och Anna har en så fin mage :) Det blir skoj att Linus får en kusin i hans ålder så dom kan busa lite. Söndag fick jag hem barnen strax efter lunch. Krille gick en lång prommis med Linus och då passade jag på att duscha och sen så spelade jag och barnen Svarte Petter :) Sen hjälpte Tilde mig med middagen, det blev kryddiga biffar och potatisgratäng. Tilde var så duktig, hon skötte stekningen av biffarna :) Idag blir nog en lugn dag, vi har inga planer. Jag och Musse får passa på att mysa lite nu när lillasyster är på skolan och lillebror sover.

Hej svejs!!




Linus 7 veckor

Igår var vi på Bvc och Linus vägde 5160g och var 57,5cm lång, han växer så det knakar :) Han charmade sköterskan och gav henne ett stort leende :)
Sen fick han ligga på mage och visa hur stark han blivit i nacken och imponerade både på läkaren och sköterskan ;) 




Så här stark är jag :)


Haha ögonen hängde inte riktigt med :)

Idag är jag som ska på besiktning ;)

Hej svejs!!!


Mamma lyx...

...är bla
-Att få duscha länge och slippa ha öronen på helspänn ifall bebisen vaknar.
-Att få vara i fred på toa :)
-Att få ta hand om sig själv lite, typ lägga en ansiktsmask och noppa ögonbrynen.
-Att få äta en varm måltid.

Det är några exempel på vad jag kan känna är mamma lyx :)
För någon kväll sedan tog jag mig tid att få njuta lite av denna lyx. Bara jag och mina Clinique produkter, en varm låååång dusch, en fot fil, rakade benen i lugn och ro, ansikts vård, låst dörr ingen som grät och ingen som ropade mamma eller ryckte i dörren :) Och en timma senare kom en ny Linda ut med nya krafter och energi ;)
Det behövs inte mer än en timmes egenvård så är man redo för ny friska tag!



Ps. Linus kände knappt igen mig, han är ju van sin spydoftande, skabbiga mamma ;)

Hej svejs!!


Titta han snackar :)





Jag och Linus hade ett litet snack i eftermiddag :)


Trött idag

Tilde mår bättre och är hos sin pappa nu. Rasmus blev sjuk igår hade 40.5 i feber men han har visst piggnat till lite han med. Ja fy vad trist det är när barnen är sjuka. Idag känner jag mig rätt sliten och lite huvudvärk, kan det vara en begynnande förkylning??? Hoppas inte det. Idag ska inte göra ett skit!! Bara vara. Försöka vila lite.
Och mysa med denna snygga kille :)


Hej svejs!!


Regnig dag och sjuk flicka

Min lilla Tilde är sjuk, hon har 39 graders feber och kräks. Det är som om febern inte vill ge sig fast hon fått alvedon (tur det finns suppar) Hon brukar kräkas när hon har hög feber men nu har hon varit så här i snart ett och ett halvt dygn...så länge brukar det inte hålla i sig. Lilla gumman min, hon är helt slut och vill ha hjälp när hon ska gå på toan för hon känner så konstig när hon ska gå. Jag har skickat iväg Krille för att inhandla mera suppar, festis och isglass. Tur att Linus är en snäll kille som sover gott på dagarna och att hon har en sådan klippa till storebror som tröstar hon. Igår var jag själv med barnen (Krille var och hjälpte sin pappa) och dom var så fina alla tre. Rasmus tog över och sövde lillebror medans jag var hos Tilde som kräktes. Han hjälpte Tilde med vatten och papper medans jag ammade Linus. Vilka duktiga barn jag har, jag blir alldeles varm i hjärtat. Jag hoppas det vänder snart för lillan så hon inte blir uttorkad, i natt har hon fått behålla lite vatten i alla fall. Fortsätter hon så här får jag nog ringa till las i kväll och höra om dom vill ta in hon. Bara vänta och se hur dagen blir.


Älskade barn<3


Jag Linus och Tilde


Två av mina sockergryn :)
Den tredje agerade fotograf.

Ha en mysig Fredags kväll!!!

Hej svejs!!


Underbar dag!

Idag är vädret helt fantastiskt. Solen skiner på höstlöven och det är så vackert. Det blev en promenad med barnvagnen till skolan för att hämta Rasmus och Tilde. Nu sover Linus ute och han har sin nya overall på sig. Rasmus har börjat spela trumpet och jag riktigt känner hur mycket jag längtar till ett större boende...
Nåja bara le och vara glad ;D

Fick äntligen en skaplig blid på alla barnen så på fredag kommer gullisarna i tidningen :)
Har haft besök av Jenny och hennes lilla Julie på förmiddagen, alltid lika trevligt att ses.
Nu är det fullt hus här, både Rasmus och Tilde har kompisar hos sig. Jag ska passa på att förbereda middagen medans Linus sover.

Hej svejs!!!


RSS 2.0